MULTISENSORAS VAKARIŅAS

Ēdiena piedzīvojums Mūzikas pasaulē

FOOD SYMPHONY

Pētījuma apraksts

Image
Valdis Bernhofs
Mūzikas zinātnieks un komponists
Valdis Bernhofs
Mūzikas zinātnieks un komponists
Image
Einārs Kupats
Neiromārketinga eksperts
Einārs Kupats
Neiromārketinga eksperts
Image
Heinrihs Erhards
Šefpavārs
Heinrihs Erhards
Šefpavārs

Mūs aizrauj viss, kas saistīts ar ēšanu – pats ēdiens un tā izcelsme, formas un tekstūras, veidi un tehnoloģijas, produktu nonākšana līdz mūsu šķīvim, cilvēka sajūtas ēdiena baudīšanas procesā – kādu fizioloģisko reakciju izraisa, kādas emocijas rodas, kādi ārējie un iekšējie faktori ietekmē ēdiena uzņemšanas procesu.

Mēs piedāvājam bagātīgu sajūtu kopumu savos pasākumos, tādēļ pavisam likumsakarīgi, ka mūsu uzmanību piesaistīja konkrēts fakts – garšas sajūtas vistiešāk ietekmē dažādi faktori, tādi kā ēdiena noformējums, vide, noskaņojums, audiālais fons un daudz kas cits. Mainot un pielāgojot šos lielumus iespējams panākt neiedomājamus garšas piedzīvojumus – tā radās ideja par Latvijā vēl nebijušu pētījumu Food Symphony.

Projekts sastāv no divām daļām – pētnieciskās un praktiskās. Pētnieciskās daļas ietvaros, mēs kopā ar trim kompetentiem ekspertiem – mūzikas zinātnieku, šefpavāru, un neiromārketinga ekspertu, pētīsim mūzikas ietekmi uz ēdiena uztveri. Šī pētījuma laikā tiks izveidota 7 kārtu vakariņu ēdienkarte ar katram ēdienam īpaši radītu mūzikas skaņdarbu. Savukārt, projekta praktiskā daļa būs Food Symphony pasākumi, kuros viesi, balstoties uz pētījuma rezultātiem, varēs baudīt multisensoras vakariņas draugu, kolēģu vai ģimenes lokā.

Ēdiena un mūzikas pārošana mūsdienās ir aktuāla tendence, taču uz pētījumiem balstītas 7 kārtu vakariņas, kuras gatavojis Latvijā un citur pasaulē atzītais šefpavārs Heinrihs Erhards ciešā sadarbībā ar mūzikas zinātnieku un komponistu Valdi Bernhofu un neiromārketinga ekspertu Eināru Kupecu, gardēžiem un mūzikas lietpratējiem būs vēl nebijis piedzīvojums.